ممنوعیت استفاده از سفره‌های یکبارمصرف در تاسیسات گردشگری گیلان

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان از تاسیسات گردشگری خواست در راستای تحقق شعار «گردشگری مسئولانه- محیط زیست جاودانه،» از سفره‌های یکبارمصرف پلاستیکی و نایلونی را در تمام رستوران‌ها، مهمانپذیرها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سایر تاسیسات گردشگری استان استفاده نکنند.

به‌گزارش میراث‌آریا، یوسف سلمان خواه با تاکید بر لزوم حفظ محیط زیست و منحصر به فرد استان، این تصمیم را گامی مهم در راستای توسعه گردشگری پایدار و مسئولانه دانست.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان به معایب گسترده استفاده از سفره‌های یکبارمصرف اشاره کرد و افزود: این محصولات به دلیل غیرقابل بازیافت بودن، آلودگی شدید زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند، مناظر طبیعی و بکر استان ما را زشت می‌سازند و تهدیدی جدی برای حیات وحش و اکوسیستم‌های حساس گیلان از جمله تالاب بین‌المللی انزلی محسوب می‌شوند. همچنین استفاده از آن‌ها برای سرو غذا، به ویژه غذای داغ، می‌تواند موجب انتقال مواد مضر و سرطان‌زا به بدن انسان شود.

او در ادامه، با اشاره به غنای فرهنگی و تنوع صنایع‌دستی در استان، راهکار جایگزین مناسبی را معرفی کرد: به جای استفاده از این محصولات مضر، به تمامی تاسیسات گردشگری و میزبانان ما توصیه می‌شود از محصولات باکیفیت و زیبای صنایع‌دستی اصیل گیلان، سفره‌های پارچه‌ای و گیاهی استفاده کنند. 

سلمان خواه تصریح کرد: این اقدام علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، موجب رونق اقتصاد محلی، حمایت از هنرمندان و صنعتگران بومی و معرفی هرچه بیشتر هنر اصیل گیلان به گردشگران داخلی و خارجی خواهد شد. مهمانان ما اشتیاق زیادی برای تجربه فرهنگ اصیل و زندگی به سبک محلی دارند و استفاده از این محصولات، جذابیت و (اصالت) سفر به گیلان را افزایش می‌دهد.

یوسف سلمان‌خواه در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری همه فعالان صنعت گردشگری گامی موثر در جهت حفظ محیط زیست استان و حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی گیلان برداریم و در جهت فراگیر کردن شعار «گردشگری مسئولانه - محیط زیست جاودانه» یاری‌گر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان باشیم. 

انتهای پیام/

کد خبر 1404062701891
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha